Πως να σβήσετε ανεξίτηλο μαρκαδόρο από λευκό πίνακα

20/02/2016
από Admin Admin

Πίνακες Μαρκαδόρου: Πως σβήνω ανεξίτηλο

Πινακες Μαρκαδορου: Πως σβηνω ανεξιτηλο

Γράψατε με ανεξίτηλο μαρκαδόρο σε λευκό πίνακα και δεν μπορείτε να τον σβήσετε; Δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο. Δεν είναι το καλύτερο να τρίψουμε τον πίνακα μέχρι να φύγει αλλά ούτε και να χρησιμοποιήσουμε σκληρά καθαριστικά. Το πολύ τρίψιμο αφαιρεί από τον πίνακα το υλικό που τον κάνει να σβήνει εύκολα. Επίσης αν χρησιμοποιήσουμε σκληρά καθαριστικά όπως χλωρίνη, άζαξ, ασετόν ή νέφτι είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα αφαιρέσουμε το λιπώδες υλικό που έχουν οι πίνακες μαρκαδόρου με αποτέλεσμα να μένουν σκιές από μελάνι μετά το σβήσιμο.

Ο καλύτερος τρόπος αφαίρεσης του ανεξίτηλου μαρκαδόρου από τον πίνακα είναι με κάποιο υλικό που είναι φιλικό και συνεργάζεται καλά με τον πίνακα. Αυτό το υλικό δεν είναι άλλο από τον μαρκαδόρο που γράφουμε στον πίνακα. Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι τα εξής:

1) Παίρνουμε ένα μαρκαδόρο ειδικό για πίνακα και γράφουμε - μουτζουρώνουμε πάνω από τον ανεξίτηλο μαρκαδόρο. Προσοχή οι μαρκαδόροι πίνακα να είναι επώνυμοι για να έχετε καλύτερο αποτέλεσμα.

2) Το αφήνουμε μέχρι να στεγνώσει το μελάνι, συνήθως 3-4 δευτερόλεπτα. Ίσως χρειαστεί και λίγο παραπάνω επειδή θα έχει μαζέψει αρκετό μελάνι στην περιοχή.

3) Σβήνουμε κανονικά με τον ειδικό σπόγγο για πίνακα.

4) Προαιρετικά μετά το σβήσιμο καθαρίζουμε με το ειδικό υγρό για πίνακα.

5) Αν μείνει σε μερικά σημεία θα είναι επειδή δεν περάσαμε αρκετές φορές το μαρκαδόρο από εκείνα τα σημεία. Οπότε ξανακάνουμε την ίδια διαδικασία μόνο για τα σημεία που έχουν μείνει σημάδια.

Παρακάτω θα δείτε και ένα σχετικό βίντεο για να γίνουν πιο κατανοητές οι οδηγίες:

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Νέα δημοσίευση
  Message Us